Чорба с топчета и булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г телешка кайма
1/2 глава лук
10 стръка магданоз
1 белтък
1 к. ч. ситен булгур (50-60 г)
2 щипки сол
черен пипер на вкус
2 сухи чушки
1 морков
1/2 глава лук
7-8 стръка магданоз
4 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
1 жълтък
1 ч. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Чорба с топчета и булгур
Лукът се нарязва наситно. Морковът се настъргва и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото олио. Изсипва се наситненият лук и се залива с 1 1/2 л гореща вода. Щом кипне, се посолява. Ври 15 минути.
2
Чорба с топчета и булгур 2
Каймата за топчетата се смесва с нарязаните наситно лук и магданоз, с белтъка и булгура. Подправя се с черен пипер и сол и се омесва. С намазнени с олио ръце се оформят малки топчета. Поставят се в супата.
3
Чорба с топчета и булгур 3
Сухите чушки се запичат на сух тиган и се натрошават в супата. Супата ври 5 минути, налива се размитото с 1 с. л. вода доматено пюре и ври още 5 минути. След това се подправя с чубрица и черен пипер и ври още 2 минути.
4
Чорба с топчета и булгур 4
Жълтъкът се разбива с киселото мляко, постепенно се налива 1 черпак от бульона и се разбива много добре. Супата се оттегля от котлона, налива се готовата застройка, поръсва се с наситнен магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: