Салата от краставици с хрупкави калмари

На почитателите на азиатските вкусове, тази рецепта със сигурност ще се хареса
Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 туби от пресни калмари
брашно
олио за пържене

за маринатата:
1 ч. л. уасаби
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос

за салатата:
2 краставици
30 г джинджифил
2 скилидки чесън
1 връзка пресен кориандър
3 с. л. сусамово олио
сокът от 1 лимон
4 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Салата от краставици с хрупкави калмари

Чесънът се нарязва наедро и се слага в купа. Прибавя се уасабито, наливат се зехтинът и соевият сос.

 


2
Салата от краставици с хрупкави калмари 2

Измитите и нарязани на шайби калмари се слагат в ароматната смес и се оставят закратко да се мариноват.

 


3
Салата от краставици с хрупкави калмари 3

В голяма купа се налива студена вода, а в друга – брашно. Калмарите се потапят в купа с брашно, а после се слагат в цедка, за падне част от излишното. Потапят се във вода и после отново се овалват в брашното. Отново се слагат в цедка да падне излишното брашно.

 


4
Салата от краставици с хрупкави калмари 4

Пържат се в сгорещено олио,  на маслена баня.  Вадят се в чиния върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

 


5
Салата от краставици с хрупкави калмари 5

Краставиците се измиват и се нарязват на ленти без да се белят, като сърцевината със семките не се използва. Лентите се слагат в голяма купа.

 


6
Салата от краставици с хрупкави калмари 6

Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно. Слага се в малка купа, прибавят се чесънът, нарязан наситно, и кориандърът, също наситнен. Наливат се  сусамовото олио, соевият сос и лимоновият сок.

 


7
Салата от краставици с хрупкави калмари 7

С получения дресинг се заливат краставиците. Разбърква се.

 


8
Салата от краставици с хрупкави калмари 8

В чинии се слага от салатата, с отгоре се поставят хрупкавите калмари. Поднася се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2015
Подправката уасаби може да се замени с хрян (от буркан) или с лют сос по избор - вкусът ще е по-различен, но пак ще се получи добре.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
С какво друго може да се замести уасабито?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Страхотна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: