Салата от мариновано брюкселско зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2005
Салата от мариновано брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
1 пакет замразено брюкселско зеле (500 г)
4 с. л. олио
2 с. л. оцет
2 ч. л. горчица
2 ч. л. кетчуп
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. сол
1 щипка захар
1 щипка гранулиран чесън


Начин на приготвяне:
1
Салата от мариновано брюкселско зеле
Брюкселското зеле се бланшира за няколко секунди във вряла вода. Веднага се залива със студена вода и се отцежда.
2
Салата от мариновано брюкселско зеле 2
Естрагонът се залива с оцет, престоява 10-15 минути, добавят се горчицата, кетчупът и олиото. Разбива се, посолява се, поставят се захарта и гранулираният чесън. Наливат се 2 с. л. вода и добре се разбърква.
3
Салата от мариновано брюкселско зеле 3
Брюкселското зеле се залива с дресинга. Салатата отлежава 5-6 часа в хладилник, след което се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: