Салата от моркови и пащърнак

Свежа, пъстра и здравословна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2014
Салата от моркови и пащърнак
 
Необходими продукти:
2 моркова
4 малки корена пащърнак
2 с. л. стафиди
3 с. л. белени слънчогледови семки
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. кокосови стърготини

за дресинга:
2 с. л. сусамов тахан
сокът от 1/2 лимон
2 ч. л. кленов сироп (мед)
1 ч. л. къри на прах
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от моркови и пащърнак

Морковите и пащърнакът се обелват. С помощта на белачка морковите се оформят на ленти, а пащърнакът се настъргва.

 


2
Салата от моркови и пащърнак 2

Зеленчуците се сипват в купа и към тях се добавят стафидите и семките.

 


3
Салата от моркови и пащърнак 3

В друга купа се смесват всички продукти за дресинга и се разбиват с бъркалка.

 


4
Салата от моркови и пащърнак 4

Зеленчуците се заливат с дресинга и се разбъркват. Сервират се поръсени с наситнения магданоз и кокосовите стърготини.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Изключително вкусна салата се получи! Препоръчвам я за тези които не обичат да хапват сурови моркови.Дресингът придава сложен вкус и не може да се усети,че има моркови в салатата. Да си призная и тахан не обичам,като се смеси всичко обаче-вълшебство!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Много различен вкус - хареса се само на мен, от семейството. Не сложих стафиди и пак беше доста сладка.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Теодор, предвиждаме да има видео към всички рецепти в сайта, но отнема време. Още малко търпение :)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Защо няма видео към рецептата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: