Редена зимна салата

Дата: 19.01.2013
Източник: Бон Апети
Редена зимна салата
 
Необходими продукти:
300 г червено цвекло
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
2 моркова
1/2 връзка пресен джоджен
2 с. л. мед
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. дижонска горчица
50 мл бял винен оцет
200 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Редена зимна салата
Всички зеленчуци се обелват. Целината, цвеклото и пащърнакът се настъргват в отделни съдове. Пащърнакът се смесва с целината.

 


2
Редена зимна салата  2
Морковите се нарязват на тънки ленти с белачка.

 


3
Редена зимна салата  3
Джодженът се нарязва наситно и се добавя към цвеклото.

 


4
Редена зимна салата  4
В купа се сипват медът, дижонската горчица и хрянът. Разбърква се. Налива се оцетът и пак се разбърква. На тънка струйка се налива зехтинът при постоянно бъркане. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Редена зимна салата  5
Цвеклото и смесените пащърнак и целина се овкусяват поотделно с дресинга.

 


6
Редена зимна салата  6
В чиния се поставя ринг. Сипва се от цвеклото. Отгоре от сместа с пащърнак и целина. Рингът се отстранява и накрая се слагат лентите моркови. Върху морковите се посипва от дресинга. Салатата се гарнира с листенца джоджен.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Много е красива и страшно полезна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта