Редена зимна салата

Пълна с витамини, хрупкава и много пъстра
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2013
Редена зимна салата
 
Необходими продукти:
300 г червено цвекло
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
2 моркова
1/2 връзка пресен джоджен
2 с. л. мед
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. дижонска горчица
50 мл бял винен оцет
200 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Редена зимна салата

Всички зеленчуци се обелват. Целината, цвеклото и пащърнакът се настъргват в отделни съдове. Пащърнакът се смесва с целината.

 


2
Редена зимна салата  2

Морковите се нарязват на тънки ленти с белачка.

 


3
Редена зимна салата  3

Джодженът се нарязва наситно и се добавя към цвеклото.

 


4
Редена зимна салата  4

В купа се сипват медът, дижонската горчица и хрянът. Разбърква се. Налива се оцетът и пак се разбърква. На тънка струйка се налива зехтинът при постоянно бъркане. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Редена зимна салата  5

Цвеклото и смесените пащърнак и целина се овкусяват поотделно с дресинга.

 


6
Редена зимна салата  6

В чиния се поставя ринг. Сипва се от цвеклото. Отгоре от сместа с пащърнак и целина. Рингът се отстранява и накрая се слагат лентите моркови. Върху морковите се посипва от дресинга. Салатата се гарнира с листенца джоджен.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Много е красива и страшно полезна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: