Салата от нар и булгур

Дата: 14.10.2019
Източник: Бон Апети
Салата от нар и булгур
 
Необходими продукти:
1 нар
100 г булгур
200 г стеблена целина
70 г орехи
1/2 връзка магданоз
2–3 стръка мента
за дресинга:
6 с. л. зехтин
30 мл оцет от нар
1 скилидка чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от нар и булгур
Булгурът се сварява, отцежда се и се шокира в ледена вода, за да спре процесът на варене.


2
Салата от нар и булгур  2
Орехите се нарязват наситно, селарито се бели и се реже на тънки ленти, а магданозът - наситно. 

 


3
Салата от нар и булгур  3
От нара се изваждат зрънцата – плодът се разрязва надве и върху купа с вода се изсипват зрънцата нар. По този начин ципата изплува на повърхността, отделя се, а зрънцата остават чисти. 

 


4
Салата от нар и булгур  4
Чесънът се стрива на паста с малко сол. 

 


5
Салата от нар и булгур  5
Всички продукти за дресинга се смесват в купа.


6
Салата от нар и булгур  6
Салатата се залива и се поднася. 


 


Съвет:


Оцетът от нар е познат още като меласа от нар или сироп от нар. Може да го намерите в арабските магазини. Той е гъст, кисел и ароматен. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта