Салатата на Гуинет Полтроу

Вкусна, здравословна и апетитна, тази салата изцяло демонстрира отношението на актрисата към храната
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2011
Салатата на Гуинет Полтроу
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
1 зелена ябълка
1 стрък селари
100 г шам фъстък
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
1 портокал
сокът от 1 лайм
2 с. л. лека майонеза
100 г рукола
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салатата на Гуинет Полтроу

Пилешкото се овкусява със сос и черен пипер, намазва се с малко зехтин и се запечатва от двете страни в сгорещен грил тиган. След това се изважда и се нарязва на кубчета.


2
Салатата на Гуинет Полтроу 2

Ябълката се реже на кубчета в купа и се полива със сок от лайм, за да не потъмнее.


3
Салатата на Гуинет Полтроу 3

Прибавят се селарито, обелено и нарязано наситно, филетата от портокала и счуканият шам фъстък.


4
Салатата на Гуинет Полтроу 4

Поръсва се с наситнените пресен лук и магданоз, полива се с останалия сок от лайм, слага се майонезата и се посолява.


5
Салатата на Гуинет Полтроу 5

Руколата се измива и се накъсва наедро.


6
Салатата на Гуинет Полтроу 6

Салатата се сервира върху канапе от рукола и отгоре се поставя пилешкото. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2018
Аз пък много харесвам тази салата. Даже ми стана любима! Може да се ползва лека майонеза или изобщо да се пропусне, а ядките в умерени количества са здравословни... Супер вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Тази \"салата\" така като гледам е около 30-35% мазнини. Интересно ако за вас една здравословна салата съдържа пилешко, майонеза, олио и фъстъци - какво ли представлява една нездравословна салата? Пържен бекон с винегрет предполагам?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariya Ikonomova се регистрира в сайта.
Diyanova557 се регистрира в сайта.
ddimitrova се регистрира в сайта.
Dilyana се регистрира в сайта.
Tsvetelina Svetlozarova Trayanova се регистрира в сайта.
АниНик100 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: