Салата от нар и булгур

Есенна, интересна, различна
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2019
Салата от нар и булгур
 
Необходими продукти:
1 нар
100 г булгур
200 г стеблена целина
70 г орехи
1/2 връзка магданоз
2–3 стръка мента

за дресинга:
6 с. л. зехтин
30 мл оцет от нар
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нар и булгур

Булгурът се сварява, отцежда се и се шокира в ледена вода, за да спре процесът на варене.


2
Салата от нар и булгур  2

Орехите се нарязват наситно, селарито се бели и се реже на тънки ленти, а магданозът - наситно. 

 


3
Салата от нар и булгур  3

От нара се изваждат зрънцата – плодът се разрязва надве и върху купа с вода се изсипват зрънцата нар. По този начин ципата изплува на повърхността, отделя се, а зрънцата остават чисти. 

 


4
Салата от нар и булгур  4

Чесънът се стрива на паста с малко сол. 

 


5
Салата от нар и булгур  5

Всички продукти за дресинга се смесват в купа.


6
Салата от нар и булгур  6

Салатата се залива и се поднася. 


 


Съвет:


Оцетът от нар е познат още като меласа от нар или сироп от нар. Може да го намерите в арабските магазини. Той е гъст, кисел и ароматен. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: