Салата от печен карфиол с маслини

Ако нямате възможност да отидете до Калабрия, то поне можете да си направите тази салата, която идва точно от там
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг карфиол
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
100 г маслини „Каламата“
10 г каперси
сокът от 1/2 лимон
1 щипка червен пипер за цвят
3 чушки „Пеперончино“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен карфиол с маслини
Карфиолът се накъсва на малки розички. След това се измива под течаща студена вода. Отцежда се и се слага в купа.
2
Салата от печен карфиол с маслини 2
Чесънът се нарязва наситно и се слага в купата с карфиола. Залива се със зехтин и се разбърква.
3
Салата от печен карфиол с маслини 3
Карфиолът се подрежда в тава и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за 15 минути. Оставя се да се охлади.
4
Салата от печен карфиол с маслини 4
Почистените от костилките маслини се нарязват на дебели шайби. В купа се сипват охладеният карфиол, нарязаните наедро каперси, лютите чушки, маслините. Залива се със сока от лимон и се овкусява със сол, черен и червен пипер.
5
Салата от печен карфиол с маслини 5
Накрая се слага наситненият магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2022
плюс малко фета и е разкошно :)
10.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2021
Много свежа и приятна салата.
9.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2020
Много лека и приятна слалата!
8.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2017
Лека, приятна, харесваме печен карфиол - по-различен е от варения.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Вместо каперсите сложих мариновани краставички и стана чудесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: