Салата от печен праз

Дата: 17.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка праз
100 г бекон на ленти
60 г печени белени лешници
1 скилидка чесън
1/2 лимон
6 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от печен празПразът се почиства и се реже на парчета с дължина от 2–3 см. Подреждат се в тава изправени, заливат се с 2 с. л. зехтин и се поръсват със сол и черен пипер.
2
Салата от печен праз 2Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата от печен праз 3Беконът се реже на едро и се запържва в 2 с. л. зехтин. След като стане хрупкав, се добавя накълцаният чесън и след минута се изважда.
4
Салата от печен праз 4Налива се останалият зехтин, прибавят се настърганата кора и сокът от лимон.
5
Салата от печен праз 5Празът се подрежда в чиния, поръсва се с накълцаните лешници, бекона и със соса от тигана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2018
Получи се отлично, комбинацията е многа добра!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета по селски
Gabriela Shopova се регистрира в сайта.
b3b36043 се регистрира в сайта.
Violeta Marhova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта