Салата от печен праз

С хрупкав бекон и печени лешници
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка праз
100 г бекон на ленти
60 г печени белени лешници
1 скилидка чесън
1/2 лимон
6 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен праз
Празът се почиства и се реже на парчета с дължина от 2–3 см. Подреждат се в тава изправени, заливат се с 2 с. л. зехтин и се поръсват със сол и черен пипер.
2
Салата от печен праз 2
Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата от печен праз 3
Беконът се реже на едро и се запържва в 2 с. л. зехтин. След като стане хрупкав, се добавя накълцаният чесън и след минута се изважда.
4
Салата от печен праз 4
Налива се останалият зехтин, прибавят се настърганата кора и сокът от лимон.
5
Салата от печен праз 5
Празът се подрежда в чиния, поръсва се с накълцаните лешници, бекона и със соса от тигана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2018
Получи се отлично, комбинацията е многа добра!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: