Салата от печени червени домати

Рецепта от книга на Теодора Пейкова
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2012
Салата от печени червени домати
 
Необходими продукти:
1 кг домати
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. лют червен пипер
50 мл зехтин
4 стръка джоджен
2 с. л. брашно
50 г орехи
300 г цедено кисело мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от печени червени домати

Доматите се нарязват на едри кубчета и се поръсват със сол, лютия пипер и брашното.

 


2
Салата от печени червени домати 2

Слагат се в тава, на дъното на която има пергаментова хартия. Поръсват се с половината от зехтина и се пекат в загрята  на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.

 


3
Салата от печени червени домати 3

Киселото мляко се смесва с наситнения джоджен, стритият на паста с малко сол чесън, счуканите орехи, сол, черен пипер и останалият зехтин.

 


4
Салата от печени червени домати 4

Когато доматите са готови се покриват със соса и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: