Салата от пресни картофи и маринован лук

Богата и интересна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пресни картофи (дребни)
400 г аспержи
1 връзка репички
250 г пресен зелен фасул
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус

за маринования пресен лук:
2 връзки пресен лук
120 мл червен винен оцет
120 мл вода
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Салата от пресни картофи и маринован лук
Водата се загрява, заедно с оцета, захарта, сол и черен пипер.
2
Салата от пресни картофи и маринован лук 2
Лукът се нарязва на кръгчета, залива се със сместа и се оставя да се маринова за 1 час в хладилник.
3
Салата от пресни картофи и маринован лук 3
Пресните картофи се готвят на пара.
4
Салата от пресни картофи и маринован лук 4
Аспержите и зеленият фасул се почистват и се режат на ленти.
5
Салата от пресни картофи и маринован лук 5
Фасулът се сварява в подсолена вода и се шокира с леденостудена.
6
Салата от пресни картофи и маринован лук 6
Аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода и също се шокират с леденостудена.
7
Салата от пресни картофи и маринован лук 7
Репичките се нарязват на лодки.
8
Салата от пресни картофи и маринован лук 8
Зеленият фасул се смесва с аспержите, репичките, картофите и отцедения от маринатата лук.
9
Салата от пресни картофи и маринован лук 9
Приготвя се дресинг като 4 с. л. от маринатата на лука се разбиват с ретро горчицата, зехтина и сол на вкус.
10
Салата от пресни картофи и маринован лук 10
Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква. По желание се гарнира с натрошено сирене или слънчогледови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: