Салата от ряпа и цвекло с нахут

Дата: 06.07.2010
Източник: Бон Апети
Салата от ряпа и цвекло с нахут
 
Необходими продукти:
1 ряпа
1 червено цвекло
200 г нахут
2 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
100 г чери доматчета
сол и бял пипер на вкус
кълнове за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Ряпата се бели и се реже на шайби. Цвеклото се вари в подсолена вода, обелва се и се реже също на шайби. За еднаква форма може да се ползват метални пръстени или съд с остър ръб.
2
Салатата се оформя, като се редят шайба от цвеклото, върху нея – шайба ряпа, и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с цвеклото и се украсява с чери доматчета. Около салатата се сипва свареният нахут.
3
Прави се дресинг от оцета, зехтина, скълцания магданоз, сол и пипер.
4
При сервиране дресингът се сипва в сосисера или с него се залива салатата.

 

 

Съвет:

Ряпата може и да се бланшира в подсолена вода.

 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта