Салата от ряпа и цвекло с нахут

Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2010
Салата от ряпа и цвекло с нахут
 
Необходими продукти:
1 ряпа
1 червено цвекло
200 г нахут
2 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
100 г чери доматчета
сол и бял пипер на вкус
кълнове за украса


Начин на приготвяне:
1
Ряпата се бели и се реже на шайби. Цвеклото се вари в подсолена вода, обелва се и се реже също на шайби. За еднаква форма може да се ползват метални пръстени или съд с остър ръб.
2
Салатата се оформя, като се редят шайба от цвеклото, върху нея – шайба ряпа, и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с цвеклото и се украсява с чери доматчета. Около салатата се сипва свареният нахут.
3
Прави се дресинг от оцета, зехтина, скълцания магданоз, сол и пипер.
4
При сервиране дресингът се сипва в сосисера или с него се залива салатата.

 

 

Съвет:

Ряпата може и да се бланшира в подсолена вода.

 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: