Салата от ряпа и цвекло с нахут

Дата: 06.07.2010
Източник: Бон Апети
Салата от ряпа и цвекло с нахут
 
Необходими продукти:
1 ряпа
1 червено цвекло
200 г нахут
2 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
100 г чери доматчета
сол и бял пипер на вкус
кълнове за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Ряпата се бели и се реже на шайби. Цвеклото се вари в подсолена вода, обелва се и се реже също на шайби. За еднаква форма може да се ползват метални пръстени или съд с остър ръб.
2
Салатата се оформя, като се редят шайба от цвеклото, върху нея – шайба ряпа, и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с цвеклото и се украсява с чери доматчета. Около салатата се сипва свареният нахут.
3
Прави се дресинг от оцета, зехтина, скълцания магданоз, сол и пипер.
4
При сервиране дресингът се сипва в сосисера или с него се залива салатата.

 

 

Съвет:

Ряпата може и да се бланшира в подсолена вода.

 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта