Зелена салата с пушена сьомга
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
05.11.2013 Реших да приготвя тази очарователна салата по няколко причини: не бях опитвала сурови тиквички; поблазни ме видът им под формата на лентички; имах специален семеен повод, във връзка с който трябваше да нахраня 10 (не на шега!) добре похапващи възрастни.
Придържах се към представената рецепта с малко малко отклонения: замених филенцата от аншоа с консерва риба тон; включих краставица (оформена също на лентички); вместо сушени домати използвах пресни чери; подправките за дресинга обогатих с пресни ментови листа; освен с трохи, завършената салата поръсих с микс от семена.
За приготвянето на увеличеното количество порции ми бяха необходими: 6 средно големи тиквички; 2 големи краставици; 5 пакета моцерела.
Мисля, че с рецептата успях да очаровам не едно, а десет небца!
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...