Салата с кускус

Лека салата с арабски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2011
Салата с кускус
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кускус (марокански)
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
3–4 гъби (печурки)
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
2–3 стръка прясна мащерка
2–3 листа салата „Айсберг“
1–2 стръка пресен лук
3–4 листенца прясна мента
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с кускус
Кускусът се залива с 1 ч. ч. вряла вода, посолява се и прибавя малко зехтин. Купата се покрива с пластик фолио и кускусът се оставя да престои 15 минути, докато набъбне.
2
Салата с кускус 2

Зеленчуците и гъбите се нарязват наситно и се задушават в сгорещения зехтин с наситнения чесън, мащерката, сол и пипер меланж на вкус. Пресипват се в купа и се оставят да изстинат.


3
Салата с кускус 3
Готовият кускус се смесва със задушените зеленчуци, прибавят се накъсаните листа от салата „Айсберг”, наситненият пресен лук, ментата, овкусява се със сол и се разбърква.
4
Салата с кускус 4
Салатата се оформя в чинии за сервиране с помощта на ринг и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
Чудничко!
7.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Аз я направих малко по-различна. Добавих й белени моркови и тиквички запечени леко в тава. Стана страхотна.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, те малко са минали към зеленчуците :) Сега ще уточним, за да е съвсем ясно!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
сега видях, че се задушават..пропуснала съм да го прочета :)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще пробвам днес тази салата, но не можах да разбера едно нещо...гъбите мариновани ли са, или се слагат сурови в салатата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: