Огретен с картофи, червено цвекло и три вида сирена
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
24.12.2017 Оказа се, че три часа и петнадесет минути, са достатъчни. После още 15мин без фолио и зелеви листа отгоре, на 220градуса.В каймата без индийско орехче.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
24.12.2017 А ето как аз я приготвям в момента:
За плънката на сармите и пилето. Кило и триста смлян свински бут. В каймата сложих, половин кило ориз, накълцани две връзки зелен лук и стрък праз. Черен пипер, пушен червен пипер, лъжица универсална подправка Микадо (Лидъл), щипка кимион и индийско орехче, телешко кубче Маги. На дъното на голяма и дълбока тава сложих малко под 100гр сланина на ленти. Отгоре накълцано кисело зеле. Върху него, свински гърди на резени, по малко от кило. Върху тях едно пиле пълно с плънката на сърмите. Самото то овкусено с малко накълцан зелен лук и праз, соев сос, черен и червен пипер и натъркано с половин кубче пиле със зеленчуци на Маги. Както и малко универсална подправка Микадо. Отстрани пилето, наредих сармите. Върху сармите шайби от две пресни наденици и две луканкови наденици от Била. Отгоре завих с големи зелеви листа и поставих домакинско фолио. Сега е във фурната за четири часа при 150 градуса. Би трябвало да стане. Стискайте палци. :)
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...