Сельодка под шуба

Гост: Максим Тръйков, главен готвач на руски ресторант "Москва"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2007
Сельодка под шуба
 
Необходими продукти:
1-2 филета сельодка
50-70 г сварено цвекло
10-15 г червен лук
1-2 чери домата
1 сварен морков
1 сварен картоф
1 сварено яйце
3-4 с. л. майонеза



Начин на приготвяне:
1
Сельодка под шуба
Цвеклото, морковът и картофът се настъргват на едро ренде. Лукът и сельодката се нарязват на малки парченца.
2
Сельодка под шуба 2
Настърганият картоф се слага в купичка и се разбърква с 1 с. л. майонеза, като по желание се поръсва с малко сол. По същия начин се приготвят морковът и цвеклото.
3
Сельодка под шуба 3
В чиния се поставя метален ринг и в него се оформят 2 нива, като първо се сипва сместа от картофи с майонеза, а след това - морковите с майонеза.
4
Сельодка под шуба 4
Отгоре се поръсва с наситнен лук и се слага ситно нарязаната сельодка.
5
Сельодка под шуба 5
Сельодката се покрива с настъргано цвекло с майонеза и рингът внимателно се изважда.
6
Сельодка под шуба 6
Цвеклото се поръсва с настъргания жълтък на яйцето.
7
Сельодка под шуба 7
Чинията се декорира с настърган белтък и парченца чери домати и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2022
Към майонезата добавих заквасена сметана. Мисля, че се получи много добре с леката киселина и свежест на сметаната :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2018
Точно това си представям под словосъчетанието "руска салата".
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Класически руски ордьовър, но слоя с морковите и цвеклото ми се станаха някак по-течни. Като вкус е типичен за старата руска кухня.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: