Домашен тарама хайвер

Рецепта от село Осеново
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г хайвер от кая (или от попчета)
700-800 мл олио
1 глава лук
3 с. л. сол
меката част на един хляб (700 г)
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Домашен тарама хайвер
Хайверът се осолява, след това се покрива с мокра марля и се оставя да узрее за 20 дни в помещение с умерена температура.
2
Домашен тарама хайвер 2
Лукът се нарязва наситно и се смесва с узрелия вече хайвер.
3
Домашен тарама хайвер 3
Заедно се пасират, докато се получи еднородна смес.
4
Домашен тарама хайвер 4
Меката част на хляба се накисва във вода, след което се отцежда добре.
5
Домашен тарама хайвер 5
Хлябът се залива с пасирания хайвер.
6
Домашен тарама хайвер 6
Сместа се разбива с миксер, като постепенно се сипва олиото.
7
Домашен тарама хайвер 7
Накрая се овкусява с отцедения сок от лимон, като продължава да се разбива.

8
Домашен тарама хайвер 8
Ако хайверът стане прекалено гъст, може да се налее малко вода.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
още тънкости във водата където ще накиснете средата от хляба преди това може да я сварите със анасон прецеждате и когато истине накиснете хляба в нея подобрява страхотно вкуса на хайвера :)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
рецепта за бял хайвер за 100 - 120 гр бял хайвер се прибавят среда от 1 бяла франдзола, 6 супени лъжици маслиново олио, 2-3 супени лъжици бял оцет, половин чаша галета, половин глава настърган лук, приготвенето на хайвер тарамас е по горе посочения начин . Добър апетит
2.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Получи се невероятно! Добавих му задушен чесън, джинджифил (корен) и стана разкошно! Благодаря рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
800мл ОЛИО!!!, Вие ще умрете бе
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: