Домашен тарама хайвер

Рецепта от село Осеново
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г хайвер от кая (или от попчета)
700-800 мл олио
1 глава лук
3 с. л. сол
меката част на един хляб (700 г)
сокът от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:
1
Домашен тарама хайвер
Хайверът се осолява, след това се покрива с мокра марля и се оставя да узрее за 20 дни в помещение с умерена температура.
2
Домашен тарама хайвер 2
Лукът се нарязва наситно и се смесва с узрелия вече хайвер.
3
Домашен тарама хайвер 3
Заедно се пасират, докато се получи еднородна смес.
4
Домашен тарама хайвер 4
Меката част на хляба се накисва във вода, след което се отцежда добре.
5
Домашен тарама хайвер 5
Хлябът се залива с пасирания хайвер.
6
Домашен тарама хайвер 6
Сместа се разбива с миксер, като постепенно се сипва олиото.
7
Домашен тарама хайвер 7
Накрая се овкусява с отцедения сок от лимон, като продължава да се разбива.

8
Домашен тарама хайвер 8
Ако хайверът стане прекалено гъст, може да се налее малко вода.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2022
Получи се много добре. Аз го направих с купешка тарама, но пак стана вкусен
5.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2021
До 1 тарамата е майонеза от рибешки яйца, вместо кокоши, 90% от майонезата е мазнина! аз имам друг въпрос, може ли да се ползва хайвер от риба която аз съм си хванал или купил. Трябва да го оставя да "узрее" ли?
4.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
още тънкости във водата където ще накиснете средата от хляба преди това може да я сварите със анасон прецеждате и когато истине накиснете хляба в нея подобрява страхотно вкуса на хайвера :)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
рецепта за бял хайвер за 100 - 120 гр бял хайвер се прибавят среда от 1 бяла франдзола, 6 супени лъжици маслиново олио, 2-3 супени лъжици бял оцет, половин чаша галета, половин глава настърган лук, приготвенето на хайвер тарамас е по горе посочения начин . Добър апетит
2.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Получи се невероятно! Добавих му задушен чесън, джинджифил (корен) и стана разкошно! Благодаря рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: