Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна

Дата: 02.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 тиквички
1 глава чесън
1 морков
зехтин за поливане
червен пипер за поръсване
50-80 г топено сирене
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурнаПатладжаните се обелват, нарязват се на пръчици и се посоляват. Оставят се да престоят 15 минути, за да се отцедят от горчивия сок, след което се изплакват и се изцеждат добре от водата.
2
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 2Тиквичките се нарязват на същите по големина пръчици, а почистеният морков – на по-тънки.
3
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 3Пръчиците тиквичка и патладжан се слагат в двата срещуположни края на чиния, а перпендикулярно на тях се поставят морковите. (Трябва да се получи формата на кръст.)
4
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 4По средата се слага измитата и подсушена глава чесън.
5
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 5Зеленчуците се поливат със зехтин, посоляват се и се слагат за 15 минути в микровълнова фурна на режим за едновременно запичане и задушаване, при мощност 600 W.
6
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 6Изпеченият чесън се обелва, намачква се на пюре и се разбърква с топеното сирене, сметаната и накълцания магданоз, докато се получи еднородна смес.
7
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 7Зеленчуците се покриват със соса, поръсват се с червен пипер и отново се запичат във фурната, докато сиренето се разтопи.
8
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 8Съвет: Когато се готви на микровълнова фурна, продуктите трябва да са с еднаква големина, в противен случай някои остават сурови, а други прегарят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта