Туршия от тиквички

Дата: 03.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 тиквички
1 с. л. синапено семе
4 ч. ч. захар
5 ч. ч. ябълков оцет
2-3 стръка целина
2-3 люти чушки (камби)
лозови листа, магданоз и копър за всеки буркан
1/2 ч. ч. сол
2 ч. ч. вода
8-10 скилидки чесън
1 ч. л. семе от копър
 

Начин на приготвяне:
1
Туршия от тиквичкиТиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.
2
Туршия от тиквички 2Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва.
3
Туршия от тиквички 3В тенджерата със соления разтвор се сипват захарта, оцетът, синапеното и копъровото семе.
4
Туршия от тиквички 4Добавят се стръковете целина и леко разрязаните чушлета и саламурата се вари около 5 минути.
5
Туршия от тиквички 5В предварително затоплени буркани се слагат по 2-3 скилидки чесън и 1-2 клонки копър и се пълнят почти до горе с тиквичките.
6
Туршия от тиквички 6Тиквичките се заливат със саламурата и се покриват с пресен лозов лист.
7
Туршия от тиквички 7Накрая се слага клонка пресен магданоз и бурканите се затварят. Стерилизират се за 10 минути, след това се подсушават, обръщат се с капачките надолу и се оставят да изстинат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта