Туршия от тиквички

Идеално мезе за зимните дни
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 тиквички
8-10 скилидки чесън
2 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. сол
лозови листа, магданоз и копър за всеки буркан
2-3 люти чушки (камби)
2-3 стръка целина
5 ч. ч. ябълков оцет
4 ч. ч. захар
1 с. л. синапено семе
1 ч. л. семе от копър


Начин на приготвяне:
1
Туршия от тиквички
Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.
2
Туршия от тиквички 2
Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва.
3
Туршия от тиквички 3
В тенджерата със соления разтвор се сипват захарта, оцетът, синапеното и копъровото семе.
4
Туршия от тиквички 4
Добавят се стръковете целина и леко разрязаните чушлета и саламурата се вари около 5 минути.
5
Туршия от тиквички 5
В предварително затоплени буркани се слагат по 2-3 скилидки чесън и 1-2 клонки копър и се пълнят почти до горе с тиквичките.
6
Туршия от тиквички 6
Тиквичките се заливат със саламурата и се покриват с пресен лозов лист.
7
Туршия от тиквички 7
Накрая се слага клонка пресен магданоз и бурканите се затварят. Стерилизират се за 10 минути, след това се подсушават, обръщат се с капачките надолу и се оставят да изстинат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: