Мариновани яйца с копър

Чудесно мезе за всяко питие
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10-12 пресни яйца
1 скилидка чесън
2-3 дафинови листа
2- 3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
3 с. л морска сол
1 с. л. настърган лук
1 ч. л. бял пипер на зърна
1 1/2 ч. ч. винен или ябълков оцет
1 ч. ч. вода
3 ч. л. сол
1 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. копърово семе
1/2 ч. л захар


Начин на приготвяне:
1
Мариновани яйца с копър
Яйцата се измиват, дезинфектират се и се сваряват в подсолена вода за около 15 минути.
2
Мариновани яйца с копър 2
След това се охлаждат със студена вода, обелват се и се поставят в предварително дезинфектирания съд за мариноване (буркан).
3
Мариновани яйца с копър 3
Оцетът и водата се наливат в тенджера и се загряват.
4
Мариновани яйца с копър 4
Сместа се поръсва със сол, малко захар, синапено и копърово семе и се кипва.
5
Мариновани яйца с копър 5
Лукът и чесънът се настъргват и се сипват в съда при яйцата.
6
Мариновани яйца с копър 6
Добавят се стръковете копър и магданоз, както и 2-3 броя дафинов лист.
7
Мариновани яйца с копър 7
Накрая се подправя със зърна бял пипер.
8
Мариновани яйца с копър 8
Охладените яйца се заливат с горещата саламура и се поръсват с морска сол.
9
Мариновани яйца с копър 9
Съдът се затваря и по този начин яйцата могат да се съхраняват в хладилник 2-3 месеца. След 2-3 седмици, ако саламурата намалее, се приготвя нова и се долива.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: