Шаран паприкаш

Импровизация върху класическата унгарска рецепта за паприкаш, приготвена с шаран вместо с телешко
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2006
Шаран паприкаш
 
Необходими продукти:
1 шаран (2 кг)
1/2 кг стерилизирани домати
2-3 чушки
1 голям картоф
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
3-4 дафинови листа
5-6 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. брашно
1 ч. л. сол
1 щипка естрагон



Начин на приготвяне:
1
Шаран паприкаш
Шаранът се филетира. Костите, перките и главата се поставят в тенджера (хрилете се отстраняват), заливат се със студена вода, колкото да ги покрие, подправят се със сол, черен пипер и дафинов лист и се варят.
2
Шаран паприкаш 2
Лукът, чушките, морковът и картофите се почистват и се нарязват наситно. Олиото се загрява, сипва се лукът и се запържва за 2 минути. Добавят се чушките и морковът и след 4 минути се оттегля от котлона.
3
Шаран паприкаш 3
Зеленчуците се поръсват с червен пипер, разбъркват се, след което се поръсва брашното и за да се разтвори, се наливат 2 черпака от бульона. Съдът се връща на котлона, сипват се картофите и всичко къкри на слаб огън 5-6 минути.
4
Шаран паприкаш 4
Наливат се пасираните с чесън домати, задушава се 10 минути и се добавят нарязаните на кубчета рибни филета. Ястието се задушава още 15 минути, като в самия край се поръсва с естрагон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: