Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
2 резена джинджифил
1 скилидка чесън
1/2 стрък праз лук
1/2 в. ч. бяло вино
4 с. л. универсална течна подправка
1 ч. л. олио
30 г краве масло
5 картофа (1 кг)
2-3 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 шепа манатарки
3-4 стръка магданоз
2-3 с. л. сметана
зехтин за пържене
кашкавал за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки
Един от картофите се обелва и се нарязва на тънки филийки. Картофените филийки се слагат в тиган с нагорещен зехтин и се запържват до полуготовност, като се посоляват и се поръсват с наситнен магданоз.
2
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 2
Мазнината се запазва, а с филийките се покриват стените и дъното на малки купички (тимбалчета). Останалите картофи се обелват и се сваряват в подсолена вода.
3
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 3
Манатарките се накисват в гореща вода за 15 минути, след това се отцеждат и се нарязват надребно.
4
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 4
Скилидката чесън се слага в тигана с мазнината от картофите и се запържва за 1 минута. Добавят се манатарките и се запържват за кратко (30 секунди), като се поръсват със сол.
5
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 5
Сварените картофи се намачкват с преса, добавят се маслото, сметаната, сол на вкус, ситно нарязаният зелен лук и манатарките. Разбърква се добре.
6
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 6
Готовото пюре се разпределя в купичките, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в нагорещена до 200 градуса фурна до златисто.
7
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 7
Джинджифилът за маринатата се нарязва наситно и се слага в купа. Добавят се нарязаните наедро праз лук и чесън, налива се бялото вино и се овкусява с универсалната течна подправка.
8
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 8
Пъстървата се филетира, слага се в маринатата и се оставя да престои около 30 минути в хладилник. След това се изпича на скара.
9
Маринована пъстърва с картофено пюре с манатарки 9
Готовото картофено пюре внимателно се изважда от купичките, така че формата да се запази. Поднася се като гарнитура към рибата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: