Пилешко филе със зеленчуци по тракийски

Гости: Народните певци Тодор и Донка Кожухарови
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2006
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (300 г)
150 г гъби
3-4 чушки
3 тиквички
3 глави лук
2 моркова
6-7 с. л. олио
2-3 с. л. кетчуп
2 с. л. универсален сос
1 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус
50 г краве масло
4 гъби
1 лимон
1 стрък магданоз



Начин на приготвяне:
1
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски
Месото се нарязва на хапки и се запържва до златисто в тенджера с нагорещеното олио. Запърженото месо се подправя със сол, черен пипер и кимион и се изважда в чиния.
2
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски 2
Лукът, морковите, чушките и тиквичките се нарязват наедро, гъбите – на по-дебели филии. Сипват се в тенджерата, в която е пържено месото, и се задушават. Овкусяват се със сол, черен пипер, кимион, универсален сос и кетчуп.
3
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски 3
Месото се връща в тенджерата, разбърква се със зеленчуците и се задушава още няколко минути.
4
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски 4
Пънчетата на предвидените за украса гъби се отстраняват и те се запичат във фурна, като във всяка се слага по малко масло.
5
Пилешко филе със зеленчуци по тракийски 5
При сервиране ястието се украсява с изпечените с масло гъби, резени лимон и стрък магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: