Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко

Гост: Дико Томчев
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 пилешки крилца
2 пилешки бутчета
3 яйца
брашно и галета за паниране
олио за фритюрно пържене
20 мл червено вино
4-5 домата
4-5 скилидки чесън
1 морков
1/2 глава кромид лук
1/2 глава червен лук
10-15 листа целина
3 с. л. зехтин
2 ч. л. кокосово мляко
1 - 1 1/2 ч. л. чили паста
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко
Двата вида лук и морковът се смилат в блендер. След това се пържат в тенджера с предварително загретия зехтин, докато омекнат, като към края се поръсват със сол и се добавя наситненият чесън.
2
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 2
Щом чесънът се запържи, се наливат виното и пюрираните домати. Подправя се с чили паста, добавят се наситнената целина, кокосовото мляко, захарта и черният пипер.
3
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 3
Пилето се нарязва на порции и се овалва първо в разбитите яйца, след това последователно в галета и брашно и накрая отново в яйцата.
4
Ямайско панирано пиле с домати и кокосово мляко 4
Парчетата месо се пържат в предварително загрята маслена баня, след това се поставят в готовия сос и се задушават 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: