Пиле "Боливуд"

Мариновано в кисело мляко и екзотични подправки пилешко, изпържено с много лук, бадеми и домати
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г пилешки гърди
50 г смлени бадеми
1/2 буркан стерилизирани домати
2 с. л. заквасена сметана
1/4 ч. л. кимион
1 щипка индийско орехче
лют пипер и сол на вкус

за маринатата:
сокът от 1/2 лимон
5-6 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
черен пипер на вкус

за ароматната смес:
3 скилидки чесън
2 глави лук
1/2 чушка
7 с. л. олио
1 ч. л. настърган пресен джинджифил
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Пиле
Сокът от лимон и киселото мляко за маринатата се разбиват в купа, поръсват се с кимион, смлян кориандър, сух джинджифил, сол, индийско орехче и черен пипер на вкус и се разбъркват добре.
2
Пиле
Кожата на пилешките гърди се отстранява, месото се нарязва на кубчета и се маринова за 30 минути. След това се изважда, а маринатата се прецежда.
3
Пиле
Чесънът се стрива със солта. Добавят се настърганият джинджифил, наситнената чушка и 1 с. л. олио. Лукът се нарязва наедро, запържва се до златисто в предварително загрятото олио (6 с . л.), добавя се ароматната смес и се разбърква.
4
Пиле
След това се слага месото, запържва се 5 минути и се подправя с кимион, щипка индийско орехче и лют пипер на вкус.
5
Пиле
Сипват се смлените бадеми, наливат се пюрираните домати, посолява се и се задушава 15 минути. В края се добавя сметаната и се разбърква. Подходящо е да се гарнира с индийски пържен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: