Шкембе чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шкембе чорба
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1 консерва царевица (200-300 г)
2 скилидки чесън
1-2 зелени чушки
1 глава лук
2-3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 с. л. риган
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шкембе чорба
Шкембето се сварява, след което се нарязва на късчета и се връща в бульона от варенето.
2
Шкембе чорба 2
Лукът и почистената чушка се нарязват надребно.
3
Шкембе чорба 3
Лукът се запържва до златисто в загрятото олио.
4
Шкембе чорба 4
Добавят се зелената чушка и наситненият чесън и се разбърква.
5
Шкембе чорба 5
Царевицата се изсипва в тенджерата с шкембето.
6
Шкембе чорба 6
Запържените зеленчуци се овкусяват с червен пипер. Сипва се малко от бульона и сместа се пюрира в блендер.
7
Шкембе чорба 7
Пюрето се излива в тенджерата и чорбата се оставя да ври 10 минути.
8
Шкембе чорба 8
Преди поднасяне се поръсва с риган и лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: