Шоколадов крем „Брюле” с лешници, стафиди и ром

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Шоколадов крем „Брюле” с лешници, стафиди и ром
 
Необходими продукти:
400 г шоколад
600 мл сладкарска сметана
8 яйца
150 г пудра захар
100 г лешници
150 г стафиди
1 пакетче ванилия
4 с. л. кафява захар
1 есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците. В подходящ съд за водна баня се слагат жълтъците, сметаната, захарта, ванилията и есенцията ром. Бърка се енергично, докато се сгъсти сместа. Добавя се накълцаният надребно шоколад и когато сместа добие кремообразен вид, се дръпва от огъня.
2
Лешниците се счукват, слагат се на дъното на огнеупорни купички и се добавят стафидите. Заливат се с крема, който се поръсва с кафявата захар. Десертът се пече около 5 минути в силно нагорещена до 250 градуса фурна.


Съвет:
Можете да разбиете белтъците със 150 г захар и да ги изпечете върху хартия за печене на 150 градуса за около 15 минути – класически целувки.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: