Шоколадов мус

Дата: 14.11.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г млечен шоколад Своге
150 мл сметана 35 %
20 г масло
3 яйца
50 г захар
За украса:
250 г пресни малини
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят.
2
Шоколадов мус  2Сметаната се разбива с миксер и се добавя към шоколада. Разбърква се.
3
Шоколадов мус  3Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Жълтъците се разбиват с миксер, докато се превърнат в гъст, течен крем и се разбъркват в шоколадовата смес.
4
Шоколадов мус  4Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг и се прибавят към шоколадовата смес, като се разбъркват внимателно с бъркалка.
5
Шоколадов мус  5Мусът се разпределя в чаши и се прибира в хладилник за 2 часа.
6
Шоколадов мус  6Преди сервиране се украсява с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта