Шоколадов мус

Дата: 14.11.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г млечен шоколад Своге
150 мл сметана 35 %
20 г масло
3 яйца
50 г захар
За украса:
250 г пресни малини
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят.
2
Шоколадов мус  2Сметаната се разбива с миксер и се добавя към шоколада. Разбърква се.
3
Шоколадов мус  3Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Жълтъците се разбиват с миксер, докато се превърнат в гъст, течен крем и се разбъркват в шоколадовата смес.
4
Шоколадов мус  4Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг и се прибавят към шоколадовата смес, като се разбъркват внимателно с бъркалка.
5
Шоколадов мус  5Мусът се разпределя в чаши и се прибира в хладилник за 2 часа.
6
Шоколадов мус  6Преди сервиране се украсява с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта