Шоколадов трюфел с аромат на калуа

Това е вариант на една класическа рецепта, при която калуата много добре хармонира с вкуса на шоколада и е един добър завършек на обяд или вечеря.
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2009
Шоколадов трюфел с аромат на калуа
 
Необходими продукти:
850 г шоколадов кувертюр
50 г краве масло
180 мл сметана
6 жълтъка
60 мл ликьор „Калуа“
200 мл захарен сироп
какао за поръсване
2 жълтъка
50 г захар
200 мл прясно мляко
1 ванилия
200 г захар
100 мл вода
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Ваниловият сос се приготвя, като се загряват жълтъците със захарта на водна баня, сипват се кипнатото мляко и ванилията и се бърка до сгъстяване.
2
Захарта за карамеления сос се карамелизира, добавят се водата и маслото и се вари до желаната гъстота.
3
Разтопява се шоколадът за трюфела, слагат се маслото, разбитата сметана и жълтъците и се прибавят калуата и захарният сироп. Сместа се излива в подходящи форми и се охлажда, докато стегне.
4
Поръсва се с какао и се поставя в средата на чинията. Отстрани се декорира с двата соса, а отгоре се поставя пресен плод за украса със стрък мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: