Шоколадова баклава

Дата: 24.03.2009
Източник: Бон Апети
Шоколадова баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
125 г шоколадов кувертюр
1/2 ч. л. настъргана канелена кора
1/2 ч. ч. пчелен мед
1 - 1 1/2 ч. ч. вода
1 - 1 1/2 ч. ч. захар
3/4 ч. л. канела
3 с. л. захар
3 зърна карамфил
1 белтък
1 ч. ч. орехи
1 ч. ч. бадеми
1 ч. ч. суров шамфъстък
1 филия хляб
1 к. ч. зехтин
100-150 г краве масло
125 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова баклаваНачупената филия хляб, обленият шамфъстък, бадемите и орехите се смилат в блендер, след което се сипват в купа и се смесват с канелата и стритите зърна карамфил.
2
Шоколадова баклава 2Сипват се 3 с. л. захар, разбърква се и се добавя един разбит на пяна белтък.
3
Шоколадова баклава 3100-150 г краве масло се загряват, за да се разтопят, и се смесват със зехтина. Един лист от точените кори се разстила върху плота, намазва се с масло и зехтин и се покрива с втори лист.
4
Шоколадова баклава 4Корите се разрязват на 3 ленти, в единия край на всяка се сипва малко от плънката и се сгъва под ъгъл така, че да се оформи тригуна.
5
Шоколадова баклава 5Тригуните се подреждат в намаслена тава, пекат се 40-45 минути при температура на фурната 160 градуса, след което се оставят да изстинат напълно.
6
Шоколадова баклава 6Водата и захарта за сиропа се смесват и се загряват, добавя се настърганата канелена кора. Сиропът се вари 5 минути, сипва се медът и след като той се разтвори, съдът се сваля от котлона.
7
Шоколадова баклава 7В отделен съд се разтопява маслото за глазурата, добавя се шоколадовият кувертюр и се бърка до получаване на хомогенна смес.
8
Шоколадова баклава 8Изстиналата баклава се залива с горещия сироп и след около 30 минути се полива с леко охладената  шоколадова глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта