Шоколадова торта „Лемингтън“

Дата: 19.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
380 г брашно
300 г захар
150 г кокосов чипс
100 г малинов конфитюр
50 г какао
10 яйца
2 ч. л. бакпулвер
за крема:
200 мл животинска сметана
200 мл прясно мляко
80 г черен шоколад (поне 60%)
80 г захар
1 ч. л. желатин
за глазурата:
300 г черен шоколад (поне 60%)
100 г краве масло
100 г пудра захар
4 с. л. прясно мляко

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова торта „Лемингтън“Брашното се разбърква с какаото и бакпулвера.
2
Шоколадова торта „Лемингтън“ 2Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си.
3
Шоколадова торта „Лемингтън“ 3Поръсват се със сместа с брашно.
4
Шоколадова торта „Лемингтън“ 4Разбърква се внимателно до хомогенизиране.
5
Шоколадова торта „Лемингтън“ 5Тестото се разпределя в 2 форми с подвижно дъно и с диаметър 23 см, застлани с пергаментова хартия.
6
Шоколадова торта „Лемингтън“ 6Пече се 30–35 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
7
Шоколадова торта „Лемингтън“ 7Млякото се загрява със сметаната и захарта.
8
Шоколадова торта „Лемингтън“ 8Натрошеният шоколад се залива с горещото мляко и се разбърква до хомогенизиране. Налива се и предварително разтопеният в 30 мл вода желатин. Разбърква се.
9
Шоколадова торта „Лемингтън“ 9Блатовете се изваждат от формите. Заравняват се и се връщат пак в тях. Заливат се с топлата смес с желатин и се охлаждат много добре.
10
Шоколадова торта „Лемингтън“ 10Шоколадът за глазурата се начупва и се слага в басан, заедно с маслото. Загрява се на водна баня докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес.
11
Шоколадова торта „Лемингтън“ 11Налива се млякото, смесено с пудрата захар. Разбърква се до хомогенизиране.
12
Шоколадова торта „Лемингтън“ 12Блатовете се изваждат от формите. Единият се намазва с конфитюра, а другият с глазура.
13
Шоколадова торта „Лемингтън“ 13Поставят се един върху друг с намазаните страни.
14
Шоколадова торта „Лемингтън“ 14Слагат се върху решетка в тава. Заливат се с глазурата.
15
Шоколадова торта „Лемингтън“ 15Щом тя леко стегне, тортата се поръсва хубаво с кокосовия чипс, предварително запечен на сух тиган. Охлажда се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
Анна коментира рецептата Зелен боб с наденица на фурна
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета по селски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта