Шоколадова торта

Страхотен вкус
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.06.2016
Шоколадова торта
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
5 яйца
7 с. л. захар
2 с. л. какао
2 с. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
200 г смлени лешници

за крема:
200 г краве масло (меко)
200 г шоколад
5 с. л. течен шоколад
14 малки вафлички с лешников крем


Начин на приготвяне:
1
Започваме с най-важния елемент от тортата - лешниците. Аз имах сурови, които леко натроших и запекох на сух тиган, докато започнат да ухаят прекрасно. След това ги накълцах в чопър на много ситно.
2
Разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес, като последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и лешниците (като отделяме малко, за украсата).
3
Разпределяме сместа в 2 намазнени и застлани с хартия за печене тавички с диаметър от около 20 см и печем блатовете около половин час (или до готовност) в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Оставяме блатовете да се охладят и се заемаме с приготвянето на крема. Разтопяваме шоколада на водна баня. Разбиваме маслото и постепенно (лъжица по лъжица) прибавяме към него леко охладения шоколад (за да не разтопи маслото). След това добавяме и начупените вафлички. Разбъркваме ги добре с крема и после лъжица по лъжица добавяме и течния шоколад.
5
След като кремът е готов, преминаваме към сглобяване на тортата. За целта разрязваме блатовете наполовина, по хоризонтал. Започваме да редуваме блат, крем, блат, крем и така до изчерпване на продуктите. Накрая намазваме тортата с крем отгоре и отстрани. Докато маслото още не е стегнало, може да поръсите стените на тортата със смлени лешници.
6
Приберете тортата в хладилника, за да стегне, като имате предвид, че кремът е на маслена основа, което означава, че ще трябва да оставите тортата за няколко минути на стайна температура, преди да я сервирате, за да може да се отпусне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
kiwi коментира рецептата Зелени кюфтета на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: