Шоколадова торта

Източник: Илка Христова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.10.2009
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
1 пакет готови блатове
1 кг смесен шоколад (кафяв и бял)
750 г захар
1 л вода
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Взема се една тава с подходяща форма и размери, обърна се. Отгоре се поставя единият блат, напдупчва се с вилица и се сиропира с 1/3 от предварително приготвения топъл захарен сироп.
2
Намазва се с 1/2 от белия шоколад, отгоре се поставя 1/2 нарязан на шайби банан и се покрива с втория блат, предварително надупчен с вилицата. Сиропира се отново с с 1/3 от сиропа, към която се добавя кафето, разпределя се останалата част от белия шоколад и се нарежда 1/2 нарязано на шайби киви. Отгоре се поставя третият блат (отново предварително надупчен) и се сиропира и намазва с кафявия шоколад. Украсява се по желание.


Съвет:
*Може да намалите количеството на сиропа, защото е предвиден за домашно приготвени блатове. А тези от магазина са по-тънки.
*Корекцията е направена след консултиране с автора на рецептата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: