Ябълков пай с пудра захар

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2009
Ябълков пай с пудра захар
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г сладкарска сметана
150 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
сокът от 1 лимон
200 г сладкарска сметана
1 яйце
150 г захар
40 г брашно
1 кг ябълки
1 ч. л. канела
100 г орехи
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Тестото се приготвя, като към брашното се прибавят разтопеното масло, разбитата сметана, бакпулверът и лимоновият сок и всичко добре се омесва.
2
Разстила се в тава, като се покриват равномерно дъното и стените, покрива се с фолио и се запича за около 20 минути във фурна на 180 градуса.
3
Ябълките се обелват, почистват се от семената и се настъргват на едро ренде. Смесват се със захарта, канелата и натрошените орехи и се разпределят върху изпеченото тесто.
4
Яйцето за крема се разбива заедно със захарта, сметаната и брашното до получаване на пухкава смес, която се излива върху ябълките. Паят се връща във фурната и се пече още около 50 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: