Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2009
Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки
 
Необходими продукти:
6 филии бял хляб за тост
3 ябълки (зелени)
100 г захар
50 г краве масло
4 яйца
300 мл сметана за готвене
1 ч. л. канела
краве масло за изпичане на филиите


Начин на приготвяне:
1
Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки
Ябълките се нарязват на шайби и се карамелизират в маслото и захарта. След това се поставят в тава и се изпичат около 5 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.
2
Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки 2
В съда с карамела се налива половината сметана, поръсва се половината от канелата и се оставя около 7 минути да се редуцира, докато се получи кремообразен сос.
3
Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки 3
Яйцата се разбиват в купа с останалите сметаната и канела. В получената смес се топват филиите и се запичат от двете страни до златист цвят в тиган с масло.
4
Изгубени хлебчета с канела и печени ябълки 4
В тавичка на пластове се подреждат по една запечена филия, ябълки, филия, ябълки и се завършва с филия. Запичат се около 2–3 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна. Готовият десерт се залива със соса, като с една част от него се декорира чинията, и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: