Сорбетина

Дата: 14.10.2009
Източник: Бон Апети
Сорбетина
 
Необходими продукти:
70 г заквасена сметана
10 г нар
2–3 листчета мента
15 г канела
50 мл червено вино
30 г кристална захар
100 г горски плодове
30 г сладолед „Ягода сорбет“
10 г маково семе
30 г пудра захар
70 г кисело мляко
10 г ягоди
 

Начин на приготвяне:
1
Горските плодове се задушават във виното, прибавят се кристалната захар и канелата. Трябва хубаво да се сгъсти. Получава се сос „Рьоте грюце“.
2
Заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар се разбъркват добре и се прибавя маковото семе. Сладоледът се прибавя към изстиналия сос и се разбърква.
3
В подходяща чаша се сервира, като се редят четири пласта – редуват се крем и сос. Украсява се с нара, ментата и ягодите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта