Домашни кошнички
Лора и Стоян
100 мл прясно мляко 200 г захар 4 с. л. натурално какао 250 г краве масло 4 яйца 150 г орехи 4 с. л. брашно масло и брашно за тавата |
1 | ![]() | Млякото се загрява с маслото, захарта и какаото, като се бърка непрекъснато. 3/4 от сместа се оставя да изтине. |
2 | ![]() | Орехите се смилат. |
3 | ![]() | Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. |
4 | ![]() | Жълтъците се разбиват и към тях се налива останалата 1/4 топла смес при постоянно бъркане. |
5 | ![]() | Слагат се и брашното и орехите и пак се разбърква до хомогенизиране. |
6 | ![]() | Белтъците се разбиват на сняг и добавят към останалите продукти. Разбърква се. |
7 | ![]() | Тава за печене се намазва с масло и се поръсва с брашно. |
8 | ![]() | Изсипва се сместа и се пече на 180 градуса с вентилатор за 20 минути. Оставя се да се охлади. |
9 | ![]() | Залива се с охладената млечна смес. Оставя се да в хладилник да стегне. |
17. |
Изпрати
лично съобщение |
27.10.2015 Лесни и вкусни!
|
16. |
Изпрати
лично съобщение |
10.10.2015 Бързо , лесно и вкусно.
| ![]() |
15. |
Изпрати
лично съобщение |
24.03.2015 Стана бързо и много вкусно!
|
14. |
Изпрати
лично съобщение |
05.07.2014 Прекрасен резултат!
|
13. |
Изпрати
лично съобщение |
04.07.2014 Бързо и много вкусно!
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...