Щрудел с ябълки и орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2010
Щрудел с ябълки и орехи
 
Необходими продукти:
масло за намазване
пудра захар за поръсване
1 пакет точени кори (400 г)
2 големи ябълки
50–80 г орехови ядки
4–5 с. л. захар
2 с. л. галета
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се почистват, настъргват се на ренде, поръсват се с едро смлените орехови ядки, захарта, канелата и се разбъркват добре.
2
Корите се разстилат на кухненски плот. Три-четири от тях се подреждат една върху друга, като всеки лист обилно се намаслява с разтопено масло и се прегъва на две, тоест получават се 6–8-пластова кора.
3
От корите и плънката се навиват рула, чиито краища се притискат, за да се запечатат. Готовите щрудели се прехвърлят в намаслена тава, като по повърхността им се правят малки разрези.
4
Пекат се до зачервяване във фурна на температура 200 градуса, след което се поръсват с пудра захар и се сервират.
 

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2019
Великолепен!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2019
Много вкусен, направих го с бадеми, защото нямах орехи и пак беше много ароматен и хубав.
4.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Вкусно и апетитно! Не сложих масло, че постя, но и с олио става прекрасно!
3.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
вкусотия
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2014
Получи се прекрасно, но имайте редвид, че нужното масло е доста, почти цяло голямо пакетче.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: