Щрудел с ябълки

Бърз щрудел с ябълки и бутертесто
Източник: Цветомила
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 22.02.2018
Щрудел с ябълки
Щрудел с ябълки
Щрудел с ябълки
Щрудел с ябълки
Щрудел с ябълки
 
Необходими продукти:
500 г бутертесто
3 ябълки
100 г захар
50 г краве масло
1 с. л. олио
1 жълтък
канела


Начин на приготвяне:
1
Бутертестото се разделя на 2 равни части, които се разточват. С едната се застила дъното на намазнена тавичка.
2
Ябълките се нарязват на кубчета и се задушават в маслото и олиото. Оставят се за 5 минути под капак, за да омекнат. Изсипва се захарта. Капакът се маха, за да се изпари сокът от ябълките. Сипва се канела и сместа се оставя да се охлади.
3
Краищата на долната кора се намазват с жълтъка и охладената смес се изсипва в средата. Похлупва се с другата кора, като краищата се прищипват добре.
4
Щруделът се пече до златисто в загрята на 220 градуса фурна.


Съвети:
Когато щруделът се охлади, се поръсва обилно с пудра захар. Количеството на канелата и захарта са според вкуса ви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: