Скариди в лимоново-джинджифилов сос

Дата: 06.07.2010
Източник: Бон Апети
Скариди в лимоново-джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
250 г кралски скариди
1 парче от корен джинджифил
1 лимон
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
30 мл бяло вино
20 мл перно
 

Начин на приготвяне:
1
Скаридите се накисват в студена вода за около 4–5 часа, за да се размразят добре и набъбнат. След това се обелват и почистват. Задължително се почиства вената по гърба на скаридите, след което се измиват обилно със студена вода. Срязват се на две и се оформят.
2
Настъргва се около 40 г от корена джинджифил. Лимонът се изстисква.
3
В голям тиган се нагорещява зехтинът. За кратко се овкусява с две скилидки чесън. В него се запържват скаридите от двете страни. Добавя се джинджифилът и лимоновият сок. Накрая се наливат виното и перното и след около 5 минути се оттегля от котлона.
4
Сервира се върху резен лимон със соса от пърженето (зехтин, джинджифил,вино и перно). Украсява се с копър и чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Ще чакаме да споделиш как е станало :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Много ми хареса ....и джинджифила и чесъна и Перното са много ярки аромати .....и сигурно ще се получи идеално с аромата и вкусът на самите скариди а и лимонът и виното .....Заслужава си да се изпробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта