Скариди в лимоново-джинджифилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2010
Скариди в лимоново-джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
250 г кралски скариди
1 парче от корен джинджифил
1 лимон
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
30 мл бяло вино
20 мл перно


Начин на приготвяне:
1
Скаридите се накисват в студена вода за около 4–5 часа, за да се размразят добре и набъбнат. След това се обелват и почистват. Задължително се почиства вената по гърба на скаридите, след което се измиват обилно със студена вода. Срязват се на две и се оформят.
2
Настъргва се около 40 г от корена джинджифил. Лимонът се изстисква.
3
В голям тиган се нагорещява зехтинът. За кратко се овкусява с две скилидки чесън. В него се запържват скаридите от двете страни. Добавя се джинджифилът и лимоновият сок. Накрая се наливат виното и перното и след около 5 минути се оттегля от котлона.
4
Сервира се върху резен лимон със соса от пърженето (зехтин, джинджифил,вино и перно). Украсява се с копър и чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Ще чакаме да споделиш как е станало :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Много ми хареса ....и джинджифила и чесъна и Перното са много ярки аромати .....и сигурно ще се получи идеално с аромата и вкусът на самите скариди а и лимонът и виното .....Заслужава си да се изпробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: