Скумрия със сос "Ромеско"

Дата: 25.07.2005
Източник: Бон Апети
Скумрия със сос
 
Необходими продукти:
4 скумрии
1 к. ч. зехтин
средата на 1 филия хляб
1 зелена чушка
1 глава лук
2 домата
2 червени чушки
2 глави чесън
50 г лешници
50 г бадеми
външната част на кората от 1 лимон
1 щипка сол
6-7 с. л. олио
1/4 връзка магданоз
оцет и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия със сос Чушките, доматите, лукът и пресният чесън се поставят в тава (не се белят) и се пекат в силно сгорещена фурна, докато се зачервят. След това чушките, чесънът и доматите се обелват и се пасират заедно с лука.
2
Скумрия със сос Рибите се почистват от перките и се подреждат върху решетка, която е поставена върху тава.
3
Скумрия със сос Лимоновата кора и магданозът се нарязват наситно и се смесват. Налива се мазнината, посолява се. Коремите на рибите се пълнят с получената смес. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Скумрия със сос Бадемите и хлябът се изпичат. След това бадемите и лешниците се смилат и се добавят към пюрираните зеленчуци. Постепенно се налива зехтинът, като пюрирането продължава. Натрошава се хлябът, посолява се и се овкусява с оцет.
5
Скумрия със сос Изпечените риби се гарнират със сос "Ромеско" и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта