Патладжани с топено сирене

Гост: Милица Божинова, "Фамилия Тоника"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2005
Патладжани с топено сирене
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
10 листа пресен босилек
2 яйца
50 г краве масло
200 г топено сирене
250 г кашкавал
1 глава чесън
1 глава лук
1 кг домати
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Патладжани с топено сирене
Патладжаните се обелват, нарязват се по дължина на филии, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Лукът, скилидките чесън и доматите се нарязват наситно.
2
Патладжани с топено сирене 2
Филийките патладжан се подсушават и се пържат в олиото до коричка. В същия тиган за 1-2 минути се запържват лукът и чесънът, добавят се нарязаните домати, солта и босилекът и се задушават 10 минути.
3
Патладжани с топено сирене 3
На дъното на йенска купа се слага малко от доматената смес и се покрива с ред патладжани. Върху тях се подрежда нарязано на колеца топено сирене. Поръсва се с настърган кашкавал. Процедурата се повтаря.
4
Патладжани с топено сирене 4
Яйцата се разбиват в купа, ястието се залива и се поставя в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. Пече се 15-20 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: