Сладка баница с тиква

Специално предложение за всички почитатели на комбинацията от ароматна тиква и точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг тиква цигулка
200 г орехи
50 г стафиди
10 точени кори
120 г краве масло
50 мл ром
200 г захар „Мусковадо“
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче

за заливката:
3 яйца
300 мл прясно мляко
50 г захар „Мусковадо“


Начин на приготвяне:
1
Сладка баница с тиква
Стафидите се накисват в рома. Тиквата се обелва и се почиства.
2
Сладка баница с тиква  2
Орехите се запичат във фурната за 12 минути и след това се накълцват. Маслото се разтопява в микровълновата, като купата се покриво с фолио за свежо съхранение, за да не се изцапа фурната.
3
Сладка баница с тиква  3
В купа смесват захарта, настърганата тиква и се разбърква. Прибавят се джинджифилът, канелата, индийското орехче,орехите и стафидите.
4
Сладка баница с тиква  4
Върху кърпа се поставя една кора, намазва се с масло, отгоре се поставя друга кора и също се намазва. Слага се от плънката.
5
Сладка баница с тиква  5
Навива се с помощта на кърпата. Поставя се в намазнена тава.
6
Сладка баница с тиква  6
Така се приготвят и останалите кори и се подреждат в тавата. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 45 минути.
7
Сладка баница с тиква  7
В купа се смесват яйцата със захарта и се разбиват с тел. Налива се прясното мляко и отново се разбива.
8
Сладка баница с тиква  8
Корите се заливат с получената смес и баницата се пече още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2021
Много вкусна и сочна стана!
11.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2021
Здравейте, Тоблерони. Благодарим ви, че ни писахте. Стафидите се отцеждат и се слагат в плънката. Поздрави от нас!
10.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2021
А стафидите къде се добавят?
9.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2019
Великолепен
8.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2019
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: