Сладки канелони

Тук пастата е приютила сладка плодова плънка, а за повече цвят заливката е в нежно червено
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2013
Сладки канелони
 
Необходими продукти:
1/2 пакет кори за лазаня без варене (пакетът е 250 г)

за плънката:
4 банана
1 ябълка
1 стрък ревен
3 с. л. филирани бадеми
4 с. л. мед
4 с. л. ванилова захар
1 звезден анасон
10 с. л. галета

за заливане:
400 г заквасена сметана
100 мл гренадин
сокът от 1 портокал



Начин на приготвяне:
1
Сладки канелони

Корите се бланшират закратко във вряща вода, докато леко омекнат (колкото да могат да се навият), след това се потапят в студена вода.

 


2
Сладки канелони 2

Ревенът се обелва и се нарязва наситно.

 


3
Сладки канелони 3

Бананите се намачкват и се смесват в купа с ревена, захарта, меда, настърганата на едро ренде ябълка, галетата, бадемите и счукания звезден анасон.

 


4
Сладки канелони 4

Във всяка кора се слага от плънката и се завиват канелони. Подреждат се в тава.

 


5
Сладки канелони 5

Сметаната се разбива с гренадина и портокаловия сок.

 


6
Сладки канелони 6

Сместа се изсипва върху канелоните. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Valentin Rusanov се регистрира в сайта.
веси димитрова се регистрира в сайта.
Katya Basheva се регистрира в сайта.
Петя Петкова коментира рецептата Милинки със сирене
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: