Сладки с тиква и карамелен крем

Семпли на вид, прекрасни на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
140 г кафява захар „Демерара“
120 г краве масло (на стайна температура)
400 г тиква „Цигулка“
1 яйце
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. кардамон

за крема:
300 г крем сирене
150 г дулсе де лече (карамелизирано кондензирано мляко)



Начин на приготвяне:
1
Сладки с тиква и карамелен крем
Тиквата се почиства, нарязва се на малки кубчета и се готви на пара, докато омекне. След това се охлажда и се отцежда. Маслото се разбива със захарта, докато се получи крем.

2
Сладки с тиква и карамелен крем 2
Добавят се яйцето и намачканата тиква и отново се разбива.
3
Сладки с тиква и карамелен крем 3
Сипват се кардамонът, канелата, джинджифилът и ванилията и се разбърква.
4
Сладки с тиква и карамелен крем 4
Добавят се брашното, бакпулверът и солта и отново се разбърква.
5
Сладки с тиква и карамелен крем 5
С помощта на малък ринг върху два листа пергаментова хартия, на разстояние едно от друго, се рисуват кръгчета. Листовете се обръщат и се поставят в плитки тави. В очертанията върху хартията, с помощта на пош се оформят кръгчета от тиквеното тесто.
6
Сладки с тиква и карамелен крем 6
Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, до готовност – около 10 минути, след което се охлаждат.
7
Сладки с тиква и карамелен крем 7
Кремът се приготвя като крем сиренето се смесва с карамелизираното кондензирано мляко „дулсе де лече“.
8
Сладки с тиква и карамелен крем 8
Разбърква се добре.
9
Сладки с тиква и карамелен крем 9
Сладките се слепват с крема, по желание отгоре се поръсват с какао.





Съвет:
От това количество продукти се получават 30 бр. слепени сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2018
Очаквано вкусни!
13.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2016
Малко ме затрудни работата с поша, затова и сладките станаха малко безформени. Иначе са вкусни, само тези останаха ;)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Това е!
11.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Толкова лесно изглежда, но аз не пожънах успех. Сладките станаха лепкави, кремът не толкова гъст.....
10.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
Много вкусни и леки!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: