Сладкиш с карамелизиран ананас

Дата: 16.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва ананас на шайби (570 г)
1/2 ч. ч. кафява захар „Мусковадо”
1/4 ч. ч животинска смeтана
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
за тестото:
1 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
2 яйца (L размер)
120 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
1 щипка сол
за поръсване:
50 г пудра захар
2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с карамелизиран ананас
В тиган или тенджера с незалепващо покритие (трябва да става за готвене на котлон и фурна) се сипва захарта, слагат се маслото, сметаната и канелата. Готви се на слаб огън докато се получи карамелен сос.

 


2
Сладкиш с карамелизиран ананас 2
Сваля се от огъня и в него се подреждат парчетата ананас.

 


3
Сладкиш с карамелизиран ананас 3
Сухите съставки за тестото – брашно, бакпулвер, сол, сода и ванилия, се смесват. Маслото и захарта се разбиват с миксер и към тях едно по едно се прибавят яйцата, като продължава да се разбива. Налива се млякото и отново се разбива.

 


4
Сладкиш с карамелизиран ананас 4
Тази смес се прибавя към сухите съставки. Бърка се с шпатула, докато се получи  тесто за кекс.

 


5
Сладкиш с карамелизиран ананас 5
С полученото тесто се заливат резените ананас. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути (може да се провери с клечка).

 


6
Сладкиш с карамелизиран ананас 6
Готовият десерт се обръща и се оставя леко да се охлади. Сервира се поръсен със смес от пудра захар и канела.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Приятен сладкиш
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2013
Много успешен сладкиш. Аз го направих с пресен ананас и също става.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта