Сладкиш с малини и глазура от грис

Източник: Geri Gradeva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.03.2014
Сладкиш с малини и глазура от грис
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 бакпулвер
1/3 ч. л. сол
125 г масло
4 с. л. захар
1 ванилия
1 яйце
100 г бобчета или грах (за сляпо печене)

за глазурата:
500 мл прясно мляко
125 г грис
4 с. л. захар
2 яйца
1ч.л. лимонена кора
2 с. л ром (по избор)
400 г малини


Начин на приготвяне:
1
Смесват се брашното, бакпулверът, солта, маслото, захарта, ванилията и яйцата. Оформя се топка и се оставя на студено за 20 минути. Тестото се разточва върху брашно и се слага в намазнена форма, като се разстила и по стените. Набожда се многократно с вилица и се охлажда за още 20 минути.
2
Покриваме тестото с хартия за печене и изсипваме грахчетата. Печем 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Глазурата се приготвя като жълтъците се отделят от белтъците и се добавят към кашата грис. Прибавят се лимоновата кора и рома. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с останалите продукти. Прибавяме малините към кашата. Сместа се изсипва върху блата. Печем 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди консумация се охлажда.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
страхотен е:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: