Соева яхния с боб

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2008
Соева яхния с боб
 
Необходими продукти:
300-400 г соя
250-300 г червен фасул
50-80 г целина
1/2 буркан домати
4 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
2 стръка целина
6-7 с. л. олио
5-6 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Соева яхния с боб
Соята се накисва, а лукът се нарязва наситно и се запържва в олио на слаб огън.
2
Соева яхния с боб 2
Добавят се нарязаните на кубчета моркови и корен целина и се пържат 2-3 минути.
3
Соева яхния с боб 3
Чушките се почистват и се нарязват на кубчета, след което се слагат в тигана заедно със соята.
4
Соева яхния с боб 4
Овкусява се с червен пипер и се сипва вряла вода.
5
Соева яхния с боб 5
Поръсва се с 1-2 с. л. брашно и се задушава около 20 минути под капак.
6
Соева яхния с боб 6
Доматите се пасират с чесъна и 2 стръка целина.
7
Соева яхния с боб 7
Полученото пюре се излива в тигана със соята.
8
Соева яхния с боб 8
Слага се червеният фасул и се подправя с черен пипер и 1/2 ч. л. кимион.
9
Соева яхния с боб 9
Останалото брашно (4 с. л.) се запържва с 2-3 с. л. олио, разбърква се с ястието и се ставя да ври до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Търсех яхния със соя на зърна, а тук май не е. :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: