Сока с тиквички

Дата: 04.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно от нахут
70 мл зехтин (+ за намазване)
3 тиквички
2 скилидки чесън
1 връзка копър
сол и бял пипер на вкус
за пестото:
1/2 връзка босилек
30 г печени бадеми
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сока с тиквичкиБрашното от нахут се запича в сух тиган, докато леко промени цвета си, след което се охлажда.
2
Сока с тиквички 2Наливат се около 350 мл вода и се разбърква добре.
3
Сока с тиквички 3Прибавят се половината от зехтина, наситненият копър, стритият на паста чесън, сол и бял пипер и отново се разбърква. Сместа се оставя в хладилник за 2 часа, за да набъбне брашното.
4
Сока с тиквички 4Тиквичките се оформят на ленти (с белачка) и се мажат с останалия зехтин. Готвят се в загрят тиган, докато леко омекнат.
5
Сока с тиквички 5Лентите от тиквички се поставят на купчинки една върху друга и се завиват на рула.
6
Сока с тиквички 6Правоъгълна тава за печене с размери 34 х 20 х 3 см се слага в загрята на 200 градуса фурна, за да може тестото да започне веднага да се готви.
7
Сока с тиквички 7Изважда се, полива се със зехтин, изсипва се тестото и отгоре се слагат розите от тиквички. Поливат се със зехтин.
8
Сока с тиквички 8Ястието се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Сока с тиквички 9Бадемите за пестото се пасират с листенцата босилек, лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
10
Сока с тиквички 10Соката се поднася с пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
toneva_veliyana

23.12.2016
Рецептата е лесна и ефектна, а готовото ястие приятно на вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта