Сока с тиквички

По рецепта от кухнята на слънчева Тоскана
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно от нахут
70 мл зехтин (+ за намазване)
3 тиквички
2 скилидки чесън
1 връзка копър
сол и бял пипер на вкус

за пестото:
1/2 връзка босилек
30 г печени бадеми
60 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сока с тиквички
Брашното от нахут се запича в сух тиган, докато леко промени цвета си, след което се охлажда.
2
Сока с тиквички 2
Наливат се около 350 мл вода и се разбърква добре.
3
Сока с тиквички 3
Прибавят се половината от зехтина, наситненият копър, стритият на паста чесън, сол и бял пипер и отново се разбърква. Сместа се оставя в хладилник за 2 часа, за да набъбне брашното.
4
Сока с тиквички 4
Тиквичките се оформят на ленти (с белачка) и се мажат с останалия зехтин. Готвят се в загрят тиган, докато леко омекнат.
5
Сока с тиквички 5
Лентите от тиквички се поставят на купчинки една върху друга и се завиват на рула.
6
Сока с тиквички 6
Правоъгълна тава за печене с размери 34 х 20 х 3 см се слага в загрята на 200 градуса фурна, за да може тестото да започне веднага да се готви.
7
Сока с тиквички 7
Изважда се, полива се със зехтин, изсипва се тестото и отгоре се слагат розите от тиквички. Поливат се със зехтин.
8
Сока с тиквички 8
Ястието се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Сока с тиквички 9
Бадемите за пестото се пасират с листенцата босилек, лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
10
Сока с тиквички 10
Соката се поднася с пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
toneva_veliyana

23.12.2016
Рецептата е лесна и ефектна, а готовото ястие приятно на вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: